Om oss

Reumatikerföreningen gällivare finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 160 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Föreningen i Gällivare bildades 1974 och har 160 medlemmar och tillhör Reumatikerförbundet som är Sveriges största handikappförbund med ca 61 000 medlemmar.

Föreningens främsta uppgift är att på olika sätt främja reumatikernas intressen och verka för att beslutsfattande myndigheter får ökad kunskap och förståelse för reumatiker.

• Vi samarbetar med Handikappföreningarnas Samarbetsorgan (HSO) när det gäller gemensamma frågor.
  • Verksamheten är helt idell, med en styrelse som träffas regelbundet.
  • Vi har möten med olika teman t ex föreläsning,
  • information av myndigheter, underhållning, förtäring,
  • dessutom lämnas information från Reumatikerdistriktet och förbundet på medlemsmöten.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information

• byter erfarenheter

• får tips

• har roligt tillsammans

Kontakta oss (länk till kontaktsidan) för mer information!

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!